It Bûtlân 9
8621 DV Heeg
T 0515 44 44 28
F 084 88 33 555
info@ElektroSloep.nl

Bezoek en proefvaarten alleen na telefonische afspraak

Elektrisch varen in Amsterdam

Elektrische varen
Ook in Amsterdam genieten steeds meer mensen van varen met een schone en stille elektrische motor. De komende jaren zult u steeds meer elektrische boten zien, als vervanging van de vervuilende, lawaaiige en minder betrouwbare tweetaktmotoren. De pleziervaart in Amsterdam wordt schoon en elektrisch, met minder uitstoot en geluidsoverlast op de grachten.

Op sommige wateren in Nederland mag je met een gewone boot niet meer komen. Ook in Amsterdam blijkt gelukkig interesse in een alternatief voor het lawaai en de stank van de gewone motor.

Korting havengeld
Om elektrisch varen in Amsterdam te stimuleren krijgen schone boten korting op het Binnenhavengeld. Elektrisch aangedreven boten betalen de helft van het tarief.

Oplaadpunten
Amsterdam promoot elektrisch varen door op diverse plekken in de stad oplaadpunten te plaatsen. In de Amstelsluis voor Carré ligt de eerste. Als u zich meldt bij de brugwachter kunt u er aanleggen en uw bootje opladen.

De gemeente streeft ernaar het aantal openbare oplaadpunten uit te breiden naar dertien locaties. Ook zijn er al veel café’s en restaurants aan het water die mogelijkheden bieden om op te laden terwijl men wat komt eten of drinken.

Groene kades
Ook komen er 'groene kades', voorzien van oplaadpunten, waar alleen elektrische boten mogen afmeren. Op 30 mei 2010 wordt de tweede elektrohaven geopend in de Lemairehaven in de Spaarndammerbuurt (er is al een particuliere elektrohaven aan de Jacob van Lennepkade). Uiteindelijk moet er door de hele stad een uniform netwerk van openbare oplaadpunten komen.

Meer informatie op: http://www.nieuwamsterdamsklimaat.nl/vervoer/schoner_varen