It Bûtlân 9
8621 DV Heeg
T 0515 44 44 28
F 084 88 33 555
info@ElektroSloep.nl

Bezoek en proefvaarten alleen na telefonische afspraak

Elektrisch varen krijgt belangrijke impuls

03 september 2010

Drie belangrijke partijen in de watersportindustrie, HISWA Vereniging, Stichting Electrisch varen (SEV) en Stifting Elektrysk Farre Fryslân (SEFF), slaan de handen ineen om elektrisch varen een belangrijke impuls te geven. Ze tekenden gisteren op de HISWA te water het convenant Professionalisering branche elektrisch varen.

Elektrische aandrijving als vervanging van een verbrandingsmotor of als hybride is al jaren aan een “stille” opmars bezig. Er varen steeds meer elektrisch aangedreven vaartuigen in Nederland, zowel in toenemende mate particulier als in de verhuursector.
HISWA Vereniging heeft nu toegezegd haar kennis en expertise in te zetten om samen met SEV en SEFF onderzoek verrichten naar de kansen die elektrisch varen biedt aan zowel consumenten als ondernemers. Zoals voordelen voor bootbezitters met een elektromotor en een opleidings- en certificeringstraject voor bedrijven die E-aandrijvingen in- of ombouwen. De organisaties willen zo het elektrisch varen beter verankeren in de branche.

De samenwerking richt zich niet alleen op de Nederlandse watersport. De drie partijen  zijn ervan overtuigd dat Nederland over voldoende expertise beschikt op het gebied van elektrisch varen om wereldwijd als voorbeeld te kunnen dienen.

Convenant professionalisering branche elektrisch varen

17-12 - Opening De Stille Boot

Vrijdag 10 december is onder grote belangstelling de nieuwe werf van De Stille Boot ~ ElektroSloep officieel geopend.

03-09 - Elektrisch varen krijgt belangrijke impuls

HISWA, SEV en SEFF slaan handen ineen om elektrisch varen te stimuleren.

26-07 - Subsidie verlengd

Fryslân verlengt de subsidieregeling voor elektrisch varen

10-06 - De Stille Boot en ElektroSloep bundelen krachten

Vanaf 1 juli a.s. gaan De Stille Boot en ElektroSloep gezamenlijk van start in een prachtig nieuw en milieuvriendelijk pand in Heeg.

27-05 - 700 elektrische boten in Fryslân

Eind 2012 rijden er 500 elektrische auto’s en varen er 700 elektrische boten in Fryslân.
Berichten worden opgehaald...
   <<  <  1  2  3  4  5  >  >>