It Bûtlân 9
8621 DV Heeg
T 0515 44 44 28
F 084 88 33 555
info@ElektroSloep.nl

Bezoek en proefvaarten alleen na telefonische afspraak

Opening De Stille Boot

17 december 2010

Vrijdag 10 december is onder grote belangstelling de nieuwe werf van De Stille Boot officieel  in gebruik genomen. Het samengaan van De Stille Boot en ElektroSloep in een prachtig nieuw duurzaam pand in Heeg is tevens de start van hét elektrisch vaarcentrum van Nederland. 

De openingshandeling was niet vrij van symboliek. Onder de klanken van It's oh so quiet van Björk werd een rokende dieselmotor uit een sloep getild, met als doel die te vervangen door een stille elektrische aandrijving. Hiermee werd treffend de missie van De Stille Boot verbeeld, namelijk een actieve en vooraanstaande rol spelen in de transitie van diesel- en benzinemotoren naar elektrische aangedreven boten.

Niet toevallig sloot de opening dan ook aan bij een eerder die dag bij De Stille Boot gehouden werkconferentie onder auspiciën van Drive4Electric, het Friese samenwerkingsverband op het gebied van elektrisch vervoer in de volle breedte. Na een inleiding van Minnemijn Smit (landelijk Formule E -team) werd in 4 parallelsessies gepraat over een kwaliteitsstandaard voor E-boten, laadinfrastructuur, elektrische bussen en tweewielers .

De Stille Boot en ElektroSloep, twee bekende namen op het gebied van elektrisch varen, zijn opgegaan in het nieuwe bedrijf met de naam De Stille Boot. ElektroSloep blijft gehandhaafd als merknaam van een aantal eigen boten. Afgelopen zomer betrokken de beide bedrijven al gezamenlijk haar nieuwe werflocatie in Heeg, die vervolgens geheel werd ingericht. Deze faciliteiten, gecombineerd met de expertise en jarenlange ervaring, ondersteunen de kernactiviteit van De Stille Boot: betrouwbaar en zorgeloos elektrisch varen, zowel voor particulieren als bedrijven. Het bedrijf levert daarvoor kwalitatief hoogstaande elektrisch boten en aandrijfsystemen, verzorgt de inbouw van deze systemen en biedt de volledige service op het gebied van onderhoud, reparatie en winterberging.

De werf van De Stille Boot is gevestigd in een uniek nieuw gebouw (zie foto), dat qua energie en water zo goed als zelfvoorzienend is. Het is letterlijk helemaal gericht op zon en water. Zo is het dak van het kantoor geheel voorzien van zonnepanelen, in totaal liefst 90 m². Verder wordt de energie via een warmtepomp in de grond opgeslagen en wordt “grijs” (regen)water gebruik voor het schoonspuiten van de boten.

Kortom, duurzaam en helemaal passend bij het nieuwe elektrische varen, met de aandrijving van  nú!

17-12 - Opening De Stille Boot

Vrijdag 10 december is onder grote belangstelling de nieuwe werf van De Stille Boot ~ ElektroSloep officieel geopend.

03-09 - Elektrisch varen krijgt belangrijke impuls

HISWA, SEV en SEFF slaan handen ineen om elektrisch varen te stimuleren.

26-07 - Subsidie verlengd

Fryslân verlengt de subsidieregeling voor elektrisch varen

10-06 - De Stille Boot en ElektroSloep bundelen krachten

Vanaf 1 juli a.s. gaan De Stille Boot en ElektroSloep gezamenlijk van start in een prachtig nieuw en milieuvriendelijk pand in Heeg.

27-05 - 700 elektrische boten in Fryslân

Eind 2012 rijden er 500 elektrische auto’s en varen er 700 elektrische boten in Fryslân.
Berichten worden opgehaald...
   <<  <  1  2  3  4  5  >  >>